zoekt een
team van architecten en
projectontwikkelaars

SOLVA en de gemeente Sint-Lievens-Houtem zoeken een geschikt team om de voormalige textielsite in het hart van de gemeente te ontwikkelen tot verschillende woonentiteiten. Projectgebied Eilandpark bestaat uit meer dan 6.500m² grondoppervlak en ligt op wandelafstand van het marktplein in een residentiële buurt van Sint-Lievens-Houtem.

Alle voorzieningen (winkels, horeca, sportcentra, scholen, bib, …) zijn vlakbij. Bovendien grenst het project aan een groene long die volop in ontwikkeling is. Het bruisende en goed bereikbare Sint-Lievens-Houtem heeft veel ambities met dit woonontwikkelingsproject.

Dit project zal gerealiseerd worden via een publiek-private samenwerking.

logo-PO
© Google BE
Kernversterkend

Kernversterkend en goed bereikbaar.

Het centraal gelegen Project Eilandpark ligt op wandelafstand van het marktplein in een residentiële buurt van Sint-Lievens-Houtem. Vlak bij het projectgebied bevinden zich alle belangrijke voorzieningen: winkels, horeca, sportcentrum, scholen, bibliotheek, bushalte … Een korte autorit brengt de bewoners in 20 minuten in Gent en in 35 minuten in Brussel.

Ook voor fietsers en voetgangers wordt via een open groene verbinding een ontsluiting voorzien van Eilandpark naar het cultuur- en sportcentrum en verder naar het marktplein.

Pal naast een groene long.

Eilandpark is gelegen op een 6.500 m² grondoppervlak pal naast een groene long in volle groei. Deze groenzone strekt zich langsheen de Molenbeek uit en zal in de toekomst ontwikkeld worden als centrale parkzone middenin de kern van Sint-Lievens-Houtem. Het toekomstige Eilandbos moet een groene ontmoetings- en speelruimte worden voor jong en oud in een rustige natuurlijke omgeving.

Sint-Lievens-Houtem draagt daarbij niet voor niets de bijnaam ‘Groene springplank naar de Vlaamse Ardennen’. De gemeente is een rustige plek in het groen waar aan de zuid- en oostzijde al de eerste glooiingen van de Vlaamse Ardennen ontdekt kunnen worden.

shape
shape

Bruisende gemeente.

Het projectgebied ligt centraal in de gemeente tussen het bruisende dorpsleven en de landelijke omliggende gemeenten. Sint-Lievens-Houtem is vooral een gemeente waar men graag geniet, in de natuur of tijdens een uitbundig feest. Het net heraangelegde marktplein - het tweede grootste van Vlaanderen - vormt daarbij het podium voor heel wat activiteiten en feesten (zoals de bekende jaarmarkt) en het vertrekpunt van gezellige wandel- en fietsroutes.

sfeer image Eilandbos
sfeer image Kerk
sfeer image Marktplein
sfeer image Cultuurcluster
sfeer image Kerk
sfeer image Marktplein
sfeer image Eilandbos
sfeer image Eilandbos
sfeer image Eilandbos

Project Eilandpark
Doelstraat
9520 Sint-Lievens-Houtem
Bekijk de precieze locatie