zoekt een
team van architecten en
projectontwikkelaars

SOLVA, de Intergemeentelijke samenwerking voor streekontwikkeling, zoekt een team architecten en een projectontwikkelaar voor de afbraak van een bestaand pand en reconversie van de site ’t Zaagsken in de gemeente Herzele.


HERZELE ‘T ZAAGSKE
logo project HERZELE ‘T ZAAGSKE

SOLVA, de Intergemeentelijke samenwerking voor streekontwikkeling in Zuid-Oost-Vlaanderen, zoekt een team architecten en een projectontwikkelaar voor de afbraak van een bestaand pand en reconversie van de site ’t Zaagsken in de gemeente Herzele. Dit voor de realisatie van een residentieel project dat voorziet in een kwalitatieve zachte doorgang vanuit het centrum naar het achtergelegen parkgebied.

Rol SOLVA:
Projectcoördinator
Partners oproep:
• SOLVA (idem aan eerdere oproep)
• Gemeente Herzele
Adres:
Peperstraat 11, 9550 Herzele
Status:
Afsluiten kandidaturen
Kernversterkend

Kernversterkend.

De leegstaande bedrijfssite bevindt zich in het centrum van de gemeente Herzele. In de gebouwen was er ooit een schrijnwerkerij met bijhorende toonzaal en woonhuis.

Gezien de strategische ligging van deze site in het verlengde van een levendige markt en de beboomde Groenlaan - vastgesteld als bouwkundig erfgoed - enerzijds en het achterliggende parkgebied anderzijds, kan het project een kernversterkende rol vervullen. De mogelijkheid de kern uit te breiden met publieke recreatie voor jong en oud, zoals verpozen in het groen, wandelen en spelen in een autovrije omgeving, zal een meerwaarde vormen voor het centrum van Herzele.

Wonen tussen
markt en park

Met de herontwikkeling van de site ’t Zaagsken is er de ambitie om een link te creëren tussen het centrum en het achtergelegen parkgebied. Aansluitend met de markt van Herzele kan dit project, door het voorzien van een trage kwalitatieve doorgang naar het achtergelegen parkgebied, een verbindende rol vervullen.

Groengebied
sfeer image
sfeer image
sfeer image
sfeer image
sfeer image
sfeer image