zoekt een koper

voor dit commercieel goed gelegen perceel om er een tankstation te realiseren en uit te baten met minstens het aanbod van CNG-brandstof. Daarnaast kan de kandidaat-koper een aanvullend aanbod rond klassieke brandstof of elektrische laadpunten voorstellen. SOLVA wenst via dit interessant gelegen perceel in te spelen op de stijgende vraag naar alternatieve brandstoffen zoals CNG, en misschien in de toekomst waterstof.

Deze grond wordt in zijn geheel verkocht en heeft een kadastrale oppervlakte van 1.702 m². Elke kandidaat kan een offerte indienen voor de grondwaarde met een minimum bod van 224.000 euro. In de verkoopsvoorwaarden vindt u alle informatie over de procedure.

De prijsofferte wordt uiterlijk op vrijdag 29 januari 2021 per aangetekend schrijven verzonden naar de maatschappelijke zetel van SOLVA - Gentsesteenweg 1B – 9520 Sint-Lievens-Houtem.


Download verkoopsvoorwaarden
CNG Station
logo-PO
© Google BE
Mobiliteit

Lokaal aanbod voor groeiende vraag

Steeds vaker zoekt men alternatieven voor het rijden op diesel en benzine. Om aan die nieuwe markt antwoord te bieden, werden in de stad Zottegem al verschillende elektrische laadpalen geplaatst. Toch blijkt dat de stap naar een voertuig op CNG eenvoudiger te nemen is.

Meer en meer (lease)wagens rijden op CNG. Een groeiend aantal steden, gemeenten en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kiest voor een klimaatvriendelijker wagenpark met CNG voor grote bestelwagens en vrachtwagens. Ook de diensten van de stad Zottegem rijden sinds kort met een CNG bestelwagen.

Na een rondvraag bij steden en gemeenten in de regio blijkt vooral een CNG-tankstation een belangrijke afwezige. Momenteel zijn Wetteren en Geraardsbergen de twee makkelijkst bereikbare tankstations.

Doelpubliek binnen handbereik

Dit station zal voor de regionale economie een grote meerwaarde bieden omwille van zijn strategisch centraal gelegen ligging in Zuid-Oost-Vlaanderen. Niet alleen is Zuid-Oost-Vlaanderen een uitgesproken pendelregio, de N42 – de gewestweg waarlangs het projectgebied zich bevindt - verbindt ook de kleinstedelijke gebieden Zottegem en Geraardsbergen met de E40 in Wetteren en is dus cruciaal voor de ontsluiting van de regio.

In Vlaanderen neemt het aantal CNG-tankstations sterk toe, maar er is ook een groot potentieel. Een aantal grote publieke en private organisaties in deze regio, zoals afvalintercommunale ILVA maar ook steden en gemeenten, hebben hun vrachtwagenpark omgezet naar CNG.

Vlakbij bevindt zich ook het bedrijventerrein Grotenberge, wat het aantal potentiële klanten ook gevoelig verhoogt.

economie
duurzaamheid

Duurzame brandstoffen zijn de toekomst

Meer en meer autogebruikers zien de duurzame troeven van CNG: een lagere CO2-uitstoot, tot 95 procent minder uitstoot van fijn stof én een lager verbruik.

De automobielsector verwacht in de nabije toekomst nog grotere milieuvoordelen en een stijgende productie van bio-CNG. Gas zal dan nog interessanter worden voor steden, gemeenten en ondernemingen die hun individuele of sectorale klimaatdoelstellingen moeten halen.

Project CNG-station
Industriezone Grotenberge
Hoek Leenstraat en N42
Bekijk de precieze locatie

Wenst u meer informatie?

Wenst u als potentiële koper meer informatie over het ontwikkelen van het Project CNG? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang meteen de verkoopsvoorwaarden.
Wenst u als particulier op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van het Project CNG? Laat via onderstaand formulier uw e-mailadres na, vink het vakje aan en u bent meteen ingeschreven voor de nieuwsbrief over dit project.
Via welk kanaal heeft u vernomen over dit project?