zoekt een koper

voor dit commercieel goed gelegen perceel om er een tankstation te realiseren en uit te baten met minstens het aanbod van CNG-brandstof.

CNG Station
logo-PO
© Google BE
logo CNG

SOLVA en de stad Zottegem zoeken een koper die op dit goed gelegen perceel een tankstation kan realiseren en uitbaten. Naast CNG-brandstof kan de kandidaat-koper aanvullend een aanbod rond klassieke brandstof of elektrische laadpunten voorstellen. SOLVA wenst zo in te spelen op de stijgende vraag naar alternatieve brandstoffen zoals CNG, en misschien in de toekomst waterstof.

Deze grond wordt in zijn geheel verkocht en heeft een kadastrale oppervlakte van 1.702m².

Rol SOLVA:
Projectcoördinator
Partners:
stad Zottegem
Koper:
nog niet gekend
Adres:
Industriezone Grotenberge
Hoek Leenstraat en N42
Bekijk de precieze locatie
Status:
afsluiten kandidaturen
Mobiliteit

Lokaal aanbod voor groeiende vraag

Steeds vaker zoekt men alternatieven voor het rijden op diesel en benzine. Om aan die nieuwe markt antwoord te bieden, werden in de stad Zottegem al verschillende elektrische laadpalen geplaatst. Toch blijkt dat de stap naar een voertuig op CNG eenvoudiger te nemen is.

Meer en meer (lease)wagens rijden op CNG. Een groeiend aantal steden, gemeenten en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden kiest voor een klimaatvriendelijker wagenpark met CNG voor grote bestelwagens en vrachtwagens. Ook de diensten van de stad Zottegem rijden sinds kort met een CNG bestelwagen.

Na een rondvraag bij steden en gemeenten in de regio blijkt vooral een CNG-tankstation een belangrijke afwezige. Momenteel zijn Wetteren en Geraardsbergen de twee makkelijkst bereikbare tankstations.

Doelpubliek binnen handbereik

Dit station zal voor de regionale economie een grote meerwaarde bieden omwille van zijn strategisch centraal gelegen ligging in Zuid-Oost-Vlaanderen. Niet alleen is Zuid-Oost-Vlaanderen een uitgesproken pendelregio, de N42 – de gewestweg waarlangs het projectgebied zich bevindt - verbindt ook de kleinstedelijke gebieden Zottegem en Geraardsbergen met de E40 in Wetteren en is dus cruciaal voor de ontsluiting van de regio.

In Vlaanderen neemt het aantal CNG-tankstations sterk toe, maar er is ook een groot potentieel. Een aantal grote publieke en private organisaties in deze regio, zoals afvalintercommunale ILVA maar ook steden en gemeenten, hebben hun vrachtwagenpark omgezet naar CNG.

Vlakbij bevindt zich ook het bedrijventerrein Grotenberge, wat het aantal potentiële klanten ook gevoelig verhoogt.

economie
duurzaamheid

Duurzame brandstoffen zijn de toekomst

Meer en meer autogebruikers zien de duurzame troeven van CNG: een lagere CO2-uitstoot, tot 95 procent minder uitstoot van fijn stof én een lager verbruik.

De automobielsector verwacht in de nabije toekomst nog grotere milieuvoordelen en een stijgende productie van bio-CNG. Gas zal dan nog interessanter worden voor steden, gemeenten en ondernemingen die hun individuele of sectorale klimaatdoelstellingen moeten halen.

Wenst u meer informatie?

Wenst u op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van het Project CNG? Laat via onderstaand formulier uw e-mailadres na, vink het vakje aan en u bent meteen ingeschreven voor de nieuwsbrief over dit project.